بسیستم عامل اندروید، کاربران
وسیعی در تمام نقاط جهان داشته و میتوان ادعا کرد که محبوبترین پلتفرم
رایانهای در دنیا است. با یادگیری ترفندهای جالب و کاربردی اندروید به
خصوص در نسخههای جدیدتر آن، میتوانید کاربر حرفهای این سیستم عامل شوید. کمیاب آموزش را همراهی کنید تا در بخش پایانی این مقاله، به معرفی جالبترین ترفندهای نسخههای جدید اندروید بپردازیم.
اگر دارندهی گوشیهای هوشمند جدید نکسوس یا موتورولا که دارای اندروید6 خالص است هستید، میتوانید به قابلیت جالبی به نام System UI Tuner دسترسی داشته باشید. این ویژگی فعلا آزمایشی بوده و از دید کاربران عادی پنهان است! با استفاده از این ابزار میتوانید تغییراتی در رابط کاربری نوار گزارش (Status bar) و تنظیمات سریع (Quick settings) اعمال کنید. برای فعال کردن این قابلیت بایستی آیکون چرخ دنده (Settings) موجود در نوار اعلانیه را برای چند ثانیه لمس کنید تا منویی با عنوان System UI Tuner در مسیر Settings→ System ایجاد شود.
با استفاده از منوی جدید یاد شده قادر به فعال و غیرفعال کردن نمایش عناصر مخفی مانند آنتن دهی (Cellular Data)، ساعت (Clock)، زنگ هشدار (Alarm) و موارد بسیار دیگر در نوار گزارش خواهید بود. همچنین، میتوانید نمایش درصد باتری در کنار آیکون نشانگر باتری را فعال کرده و حتی آیکونهای موجود در بخش تنظیمات سریع را باز آرایی کنید. برخی از موارد یاد شده در رابط کاربری ویژهی OEMها مانند TouchWiz سامسونگ وجود داشتند اما اندروید خالص برای بار اول از چنین ویژگیهایی پشتیبانی میکند.
هنگام باز کردن فایلهای مختلف، سیستم عامل اندروید بلافاصله از کاربر میخواهد تا یکی از نرمافزارهای موجود را به عنوان پیشفرض انتخاب کند. اگر آن را برای همیشه به عنوان پیشفرض انتخاب کنید در مراجعهی بعدی درخواستی از شما نخواهد شد. همچنین ممکن است که قصد تغییر همیشگی نرمافزار پیشفرض مورد نظر را داشته باشید. برخی از گوشیهای هوشمند مانند سامسونگ دارای منوی تنظیمات اختصاصی برای نرمافزارهای پیشفرض (default apps) هستند. برای خارج کردن یک نرمافزار از حالت پیشفرض، ابتدا به منوی Apps موجود در تنظیمات اندروید مراجعه کرده و پس از لمس نرمافزار مورد نظر، در پایین صفحهی جاری بر روی دکمهی clear default ضربه بزنید. با انجام این کار در صورت بازکردن فایلی خاص، پنجرهی مربوط به انتخاب نرمافزار پیشفرض دوباره نمایان خواهد شد.
اگر تلویزیون اندرویدی یا کرومکست ۳۵ دلاری در اختیار دارید میتوانید به جز استریم ویدیو، برای به اشتراک گذاشتن صفحه نمایش گوشی هوشمند با تلویزیون هم از آن استفاده کنید. این قابلیت که در تلویزیونها با نام منعکس کردن صفحه (Screen mirroring) در دسترس است، میتواند کل محتویات نمایشگر گوشی هوشمند اندرویدی را در تلویزیون منعکس کند. در دستگاههای دارای اندروید خالص و برخی از گوشیها، آیکونی تحت عنوان Cast در بخش تنظیمات سریع (Quick Settings) وجود دارد. برای استفاده از این قابلیت، باید بر روی آن ضربه زده و دستگاه خروجی مورد نظر را برای انعکاس دادن محتویات صفحه انتخاب کنید. در دستگاههای دیگر اندرویدی که فاقد آیکون یاد شده هستند، میتوانید با دانلود نرمافزار Chromecast از ویژگی Screen casting داخلی آن بهرهمند شوید.
سیستم اعلانیهی اندروید عملکرد بسیار خوبی دارد اما گاهی اوقات نمیتوان به نرمافزاری که اعلانیه داده پی برد. به احتمال زیاد شما هم با چنین اعلانیههای مرموزی روبهرو شدهاید! برای پی بردن به این مورد، فقط باید اعلانیهی مورد نظر را به مدت چند ثانیه لمس کنید.
برای دسترسی به تنظیمات اعلانیهی نرمافزار مربوطه بر روی آیکون i (سرنام کلمهی info) ضربه زده و برای غیرفعال کردن آن هم باید گزینهی disable را لمس کنید.
نرمافزار Google maps از ذخیرهی آفلاین نقشهها پشتیبانی میکند. این ویژگی اخیرا به منظور قدرتمندتر کردن نقشهی گوگل توسعه داده شده است اما استفاده از آن چندان ساده نیست. ابتدا نقشهی مکان مورد نظر خود را بیابید و سپس بر روی نوار جستجوی واقع در بالای صفحه ضربه بزنید. حال کیبرد را بسته و صفحه را به انتهای لیست عبارات جاری پیمایش کنید تا گزینهی مربوط به دانلود را مشاهده کنید.
نرمافزار گوگل مپ یک طرح کلی از نقشهی منطقهای را که قصد دانلود آن را دارید همراه با حجم فایل دانلودی به شما نشان خواهد داد. دادههای آفلاین شامل خیابانها، نقاط اصلی مورد علاقهی کاربر بوده و میتوان به صورت ناوبری مرحلهای از آن استفاده کرد.
حال باید کاربر حرفهای اندروید شده باشید! موارد یاد شده فقط بخش کوچکی از ترفندها و گزینههای مخفی موجود در سیستم عامل اندروید بودند. همچنین دستگاههای مختلف هم تفاوت زیادی با همدیگر دارند؛ پس دست از کنجکاوی کردن برندارید و به کشف موارد پنهان دیگر بپردازید. در آخر، لطفا نتیجهی اکتشافات خود را در بخش دیدگاههای سایت به اشتراک بگذارید!